Merhaba, biz bir ekibiz ve adımız PROJX.
Bize merhaba demek için;

[email protected] . +902123257300
 

Online Bilet Sistemi Yazılımı Nedir?

15 ekim 2023

Online Bilet Sistemi Yazılımı Nedir

Teknolojinin katettiği yol bağlamında bakıldığında hemen hemen her alanda müthiş devrimler yaşandı. Bundan etkilenen bir alan da bilet alım ve satım işlemleri oldu. Geçmişte gişeden sadece nakit para karşılığında kâğıt parçası olarak alınan biletler, günümüzde ise mobil cihazlarda, birkaç haneli rakamlarda yeniden hayat buldu. 

Tabi ki kâğıt bilet ölmedi, hala kullanılmakta fakat bundan 20 sene öncesi düşünüldüğünde tüm üstünlüğü Online bilet sistemi yazılımlarına kaptırmış durumda. Bu içerikte, online bilet sistemi yazılımının ne olduğunu, nasıl çalıştığını, kimlerin kullanabileceğini ele alacağız.
 

micro services

Online Bilet Sistemi Nedir

Etkinlikler, oyun parkları, konser ve festivaller, tiyatro oyunları ve sinema gibi birçok alan bilet ana unsur durumundadır. Tamamen mobil hale gelen günlük yaşamla beraber biletler de cep telefonlarına girecek bir şekilde evrime uğramıştır. Bunu sağlayan da online bilet sistemi yazılımlarıdır.

Online bilet sistemi içerisindeki unsurlar kimi zaman değişiklik gösterse de temel olarak benzerdir. Biletler sistemdeki kotaya göre dağıtılmakta ve satın alım halinde etkinlik, satın alan bilgilerini bir seri numara ile saklamaktadır. Kimi platformlarda da seri numarası yerine QR kodu yani Karekod kullanılabilmektedir. 

Online Bilet Sistemi Avantajları

Sistemin sunduğu birçok avantaj bulunmaktadır. Bunları başlık başlık sıralarsak:

Kolay Erişim: Online bilet yazılımları sayesinde fiziki satış noktalarına olan gereklilik tamamen ortadan kaldırılarak müşterilerin biletlere daha zahmetsiz erişmesi mümkün hale geliyor.

Güvenlik: Kağıt biletler ile sahtecilik yapmak çok zor değildi. Eski bir biletin üzerinde tarihlerle oynayarak etkinliklere girmek mümkün olabiliyordu. Online bilet bu konuda işletmelere ve hakkı gasp edilen müşterilere üst düzey bir güvenlik sağlıyor. Seri numarası, QR kod ile taklit edilmesi zor ve kimlik ile doğrulamalı şekilde güvenlik açıklarının önüne geçmek mümkün oluyor.

Farklı Ödeme Seçenekleri: Online biletler genellikle online ödeme ile satın alınmaktadır. Bunlar; kredi kartı ile ödeme, SMS ile ödeme, hediye kartı ile ödeme gibi seçeneklerdir. Bunun yanı sıra gerek online gerek ise bankamatikten Havale yöntemi ile de satın alınabilmektedir.

Bilet Detaylarına Kolay Erişim: Bilet aldığınızda kolay kolay içeriğe dair fazla detay bulunamaz. Kâğıttan tasarruf adına küçük bilet kullanılıyor ise isminizi dahi bulmanız güçtür. Online bilet sistemlerinde ise gerek etkinlik gerek satın alan hakkındaki bilgiler bilet detaylarında telefon veya bilgisayardan detaylı şekilde görüntülenebiliyor.

micro services

Online Bilet Sistemi Yazılımı 

Online bilet sistemi için ilk dikkat edilmesi gereken şey ihtiyacınıza yönelik olan sistemi bulabilmek veya üretilmesini sağlamak. Eğer  hayallerinizi süsleyen online bilet yazılımı içeren projeniz veya hali hazırda bilet satışı yapan bir işletmeniz var ise biletleme işlemlerinizi PROJX Online Biletleme Yazılımı sayesinde online bir yapıya ile baştan yaratabilir veya dönüştürebilirsiniz.