Merhaba, biz bir ekibiz ve adımız PROJX.
Bize merhaba demek için;

[email protected] . +902123257300
 

Landing Page Nedir, Nasıl Üretilir?

16 temmuz 2023

Landing Page Nedir?

Landing Page (Açılış Sayfası), bir kullanıcıyı belli bir eyleme yönlendirmek ve spesifik olarak bir işlemin yapılmasına yönelik tasarlanmış olan web sayfalarına verilen addır. Ticari veya etkileşim temelli bir kaygı ile tasarlanırlar. Bu sayfalarda genellikle dijital pazarlama içerikleri yer alırken genel web sitesi ağacından farklı davranışlara sahiptir. 
Anasayfa üzerinde site ağacı, site içerisindeki bölümlere dair “künye” klasmanında bilgiler yer alırken kullanıcının bilgi edineceği temelinden ilerlenerek site tasarlanır. 
Öte yandan Landing Page için durum daha da farklıdır. Anasayfadan bağımsız olarak kullanıcıyı belli bir satın alım, kaydolma, abone olma gibi işlevlere yönlendirmek amacını taşıyan sayfalardır. Bir diğer deyiş ile ziyaretçilerin müşterilere dönüşümü için tasarlanırlar. 
 

micro services

Landing Page Türleri?

Landing Page türü olarak sayılabilecek birçok sayfa türevi bulunmaktadır. Bu bölümde dikkat çekmek gereken ve en sık kullanılan 2 Landing Page türünü ele alıyoruz.
1-    Müşteri Çekmek için Üretilen Landing Page’ler
Potansiyel müşteri analizi yapmak için kullanıcılardan bilgi almak, talep etmek gerekmektedir. Bu tip istekleri karşılayacak sayfa türü ise Landing Page’dir. Bu türdeki Landing Page’ler ile siteye gelen ziyaretçilerden iletişim bilgilerini ve mesajlarını alarak onlar hakkında veri toplayabilir, mailling sisteminize dahil edebilirsiniz. Müşteri çekmek için üretilen Landing Page’lerde asıl amaç potansiyel müşterileri bulmak, analiz etmek ve onlara ulaşabilir kaynaklara yönlendirmektedir.
2-    Tıklama için Üretilen Landing Page’ler
Eğer Landing Page’den beklenen “iş bitirici” aksiyona yönelik üretilirler. Sitelerin ihtiyacına göre abonelik, hizmet sunumu ve ürün satışına yönlendirme amacı taşırlar. CTA (Call to Action) içeren bu sayfalarda kimi zaman yönlendirme yapmadan direkt olarak sayfada istenen satış yapılabilmektedir. Bu sebeple en kar odaklı Landing Page’ler bu tür altında yer alanlardır.

micro services

Landing Page Nasıl Üretilir?

Landing Page üretimi konusunda PROJX Dijital olarak öncelikle projeyi kapsamlı şekilde ele alıyoruz. Site içerisinde yapılmak istenen, ziyaretçilerden beklenen aksiyona yönelik CTA’ler üretebiliyor, ürün ve hizmetleri kullanıcı portföylerini analiz ederek üretiyoruz.
Landing page üretiminde PROJX olarak belirli kalıpların içerisinde kalmıyor, uzman UI ve UX tasarımcılarımı ile süreci en ince ayrıntısı ile ele alıyoruz. Bu süreç içerisinde kullanıcıların trend olan yönelimlerini, kurumsal kimliği, öne çıkarılmak olan özellikleri sistematik bir şemaya oturtup en optimize Landing Page üretimini yapıyoruz. 

Landing Page üzerinde sadece tasarım ve arka plan kodları ile sınırlı kalmamaktayız. PROJX Dijital olarak geliştirmiş olduğumuz yüksek teknoloji SEO algoritmaları ile internet üzerindeki görünürlük ve ziyaretçi sayısının yükselmesini de sağlıyoruz.