Merhaba, biz bir ekibiz ve adımız PROJX.
Bize merhaba demek için;

[email protected] . +902123257300
 

Hosting ve Domain Hizmetleri

15 ağustos 2023

Hosting Nedir?

Hosting, web sitelerinin verilerinin tümünü barındıran fiziksel sunucuların temin edilmesi, hizmet olarak edinilmesidir. Hosting hizmetleri ile beraber web sayfaları, videolar, kullanıcı bilgileri, sunucular ve görseller gibi unsurların tümü bu Hosting hizmeti ile sunulan sunucularda tutulurken, web sitesine erişim ve bu dosyalara ulaşım için yine Hosting hizmetinden faydalanıyorlar.

Hosting hizmetleri kendi içerisinde sundukları depolama alanı hacmi, sunucuların konumu, güvenlik seviyesi, hizmet süresince verilen teknik destek gibi alanlardaki farklılıklarla farklı fiyatlarla sunulmaktadır. Serbest piyasa durumu burada da bulunurken, belli bir fiyat baremi bulunmamaktadır.
 

micro services

Domain Nedir?

Web sitesinin URL barında yer alan harfler bütününe Domain nedir. Bu Domainler IP adresler dönüşerek ilgili web sayfasına erişim için “adres” görevi görür. En bilinen Domain örnekler: “Google.com”, “amazon.com”, “turkiye.gov.tr” denilebilir.

Bir Domain içerisinde “.com”, “.net”, “.org” gibi alan adları da yer almaktadır. Bu üç alan adı en fazla etkileşim alan ve Google üzerinde kolayca indexlenen (listelenen, arama motorunda sıranabilen) alan adlarıdır. Bunların dışında yüzlerce çeşitli alan adı varyasyonu da bulunmaktadır.

Hosting Nereden Alınır?

Hosting hizmeti satan birçok firma bulunmaktadır. Bilgisayarda tarayıcınızı açarak “Hosting” araması yaptığınızda binlerce Hosting hizmeti sunan firmaya erişebilirsiniz. Tabi bu noktada herhangi birinden direkt olarak hizmet almak tüm satın alımlarda olduğu gibi Hosting için de mantıklı olmayacaktır.

Her sitenin kendi ihtiyacı ve pazarı doğrultusunda farklı Hosting hizmetine yönelmesi gerekir. Sitenin barınacağı unsur olan Hosting oldukça kritik bir rol alır. Sitenin tüm işleyişi, son kullanıcıya sunumu gibi konular odakta olduğu için Hosting seçiminde danışmanlık zaruri duruma gelir. PROJX Dijital olarak projenizi en ince ayrıntısına kadar inceleyerek sitenin ihtiyacı, erişim süreleri, sunucu konumları gibi alanlarda size en uygun olacak seçimleri yapmaktayız. Danışmanlıktan faydalanarak sitenin “temeli” denilen Hosting hizmetinde sağlam bir adım atabilirsiniz.

micro services

Domain Nasıl Alınır?

Domain alımlarında Hosting kadar fazla parametre bulunmamaktadır. Bu noktada satın alımlarda kullanıcıların yapacağı aramalar ve marka bilinirliği gibi farklı konular devreye girer. Domain alımlarında “yatırım” davranışı sıklıkla görünür. Kimi kişiler ileride değerlenebileceğini ve satın alınabileceğini düşündüğü alan adlarına alarak normalde sunulan fiyatlardan kat be kat fazlaya da sunabilir. 

Domain alımlarında kurumsal kimlik yaratma, pazar araştırması yapma, Google arama hacimleri araştırması, Domain mirası kontrolü gibi farklı eylemler gereklidir. Bu eylemleri PROJX Dijital olarak gerçekleştirmekte, marka ve kurumunuz için en optimize alan adları seçeneklerini sizlere sunmaktayız.

 

Hosting ve Domain Hizmetleri Almak

PROJX Dijital bünyesinde verdiğimiz hizmetler ile projenizin ihtiyaçları ve gelecekte gelebileceği noktaları tespit ederek sürece başlamaktayız. Projeniz için Hosting ve Domain hizmetleri seçimi yaparken yukarıdaki bölümlerde bahsini ettiğimiz kriterlere ek olarak genel proje stratejisini de çizerek ilerlemekteyiz. PROJX Dijital Proje Danışmalığı hizmetimizden siz de faydalanarak sizin için en optimum Hosting ve Domain hizmetlerini alabilirsiniz.