Merhaba, biz bir ekibiz ve adımız PROJX.
Bize merhaba demek için;

[email protected] . +902123257300
 

Google Aramalar Yapay Zekayla Daha da Güçlü

02 haziran 2024

Google Aramalar Yapay Zekayla Daha da Güçlü

2024 yılında gelen güncellemeler ile beraber Google aramalarında AI kullanılabilmesinin önünü açan birkaç özellik kullanılabilir hale geldir. Bu içerikte Google aramalarına gelen 5 önemli AI yeniliğini bulabilirsiniz.

“Arama için Çemberle” Özelliği

micro services

Google tarafından yeni eklenen bu özellikle beraber telefonu kullanırken ekran resmi alıp uygulamadan çıkmaya gerek kalmadan Google Lens araması veya Google araması yapılabilmekte. Örnek olarak bir Youtube üzerinde Shorts izlerken gördüğünüz bir videodaki nesneyi internette aratmak, ne olduğunu öğrenmek istiyorsunuz. Bunun için “Arama için Çemberle” özelliğini aktive ederek ilgili alanı çember şeklinde daraltarak size ait kısmı yapabilirsiniz. Daha sonrasında yapay zekanın ilgili alandaki nesneyi sabit şekilde alması ve sonra aramaya iletmesini gerçekleştirebilirsiniz.

Sanal Deneme Kabini

micro services

Yanlış duymadınız, beğendiğiniz kıyafetleri sanal olarak deneme imkanı da yeni güncellemeler ile beraber mümkün kılınan bir başka özellik. Beğendiğininiz kıyafetlerin üzerinizde gibi göründüğü bu özellik; çeşitli beden biçimlerine ve ten renklerine uygun şekilde kullanıma sunulmakta. 

AI Destekli Kameralı Sorgulama

micro services

Kameranızla veya telefonunuzdaki bir görselle beraber yapacağını Google Lens aramasında aramanın sadece görsel özelinden çıkıp Yapay Zeka destekli içgörüler ile zenginleştirilmesi de yeni güncellemeler arasında yer almakta.

Doğru Akışı Yaratan Yeni “Takip Et”

micro services

Google’daki aramalarınızda haber, içerik ve kişileri her aramada benzer hale getirip kullanıcıya uygun bir akış sağlamak için Google bu konu başlıklarını takip edebilir hale getirdi. Artık aramalarınızda yapay zeka destekli içgörülerle oluşturulan yeni konu başlıklarını, kişileri takip ederek benzer aramalarınızda bunların da dahil edildiği bir akış ile karşılaşabilmektesiniz.

Üretken Yapay Zeka Araması

micro services

Yeni gelen bu özellikle beraber yapay zeka yaptığınız arama Generative AI sayesinde birden fazla şekilde hızlı ve kompleks sonuçları beraberinde getirebilmekte. Örnek olarak kırmızı bir bisiklet aramasında satın alınabilecek kırmızı bisikletlerle beraber kırmızı bisikletlerle ilgili açıklamalar da beraberinde gelebilmekte.

Daha fazla bilgi almak için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz;
https://projx.com.tr/iletisim