Merhaba, biz bir ekibiz ve adımız PROJX.
Bize merhaba demek için;

[email protected] . +902123257300
 

Google Analytics GA4 Güncellemenizi Yaptınız Mı?

16 mayıs 2023

Google Analytics GA4 Güncellemenizi Yaptınız Mı?
Her alanda olduğu gibi web’te ve web uygulamalarında da sürekli olarak bir gelişme mevcuttur.
E-Ticaret sitelerinin, kurumsal web sayfalarının, internet ortamına açık web uygulamalarının internet üzerinde gelişimi ve istatistiklerini takip etmek, strateji oluşturmak ve değiştirmek için Google Analytics gibi dinamik etkileşim raporları veren uygulamalara ihtiyaç duyulur.
Google GA4 ‘ün sizlere sunacağı raporlar ve istatistik bilgileri sayesinde projenizin verimliliğini ölçebilir, stratejik kararlar almanızda fayda sağlayabilir, dönüşüm hedefleri oluşturabilir ve ajanslarınızla bu bilgileri paylaşarak ziyaretçilerinize daha faydalı bir web uygulaması/sitesi sunmuş olursunuz.

micro services

Google Analytics GA4 Avantajları Nelerdir? İlgili analitik rapor eklenti ve platformlarının her birinin amacı müşterilerine veya kullanıcılarına veri sunmaktır. Bu veriler kimi platformlarca size yorumlanarak sunulurken kimi platformlarda da “ham” şekilde ulaştırılmaktadır.

Alınan raporlar doğrultusunda projenizi dönüştürmek sizin ve yazılım ekibinizin elindedir.
PROJX GA4 gelişimine yönelik platformunuzu en optimal durumu getirir ve bunu uzman ekibi ile en kısa sürede sağlayabilmektedir. Bu hizmeti edinerek belli başlı bazı avantajlara sahip olunmaktadır.
Google tarafından sunulan Universal Analytics yakın zamanda kapanırken GA4’e geçiş yaparak önceki verilerinizi koruyabilir, yeni içerilerden faydalanabilirsiniz.

GA4 Entegrasyonunu:

  • • E-Ticaret sitelerinizde,
  • • Web tabanlı projelerinizde
  • • Kurumsal Web sayfalarınızda
  • • Micro sitelerinizde

Hızlıca gerçekleştirebilirsiniz. Bu sürece dair hazırlıklarda PROJX Dijital’den destek alabilirsiniz. PROJX Mühendisleri size entegrasyon sürecinin her adımında yardımcı olacaktır !
GA4 ile beraber sağlanan önemli kazanımlardan birisi Google Analytics 360 müşterilerinin de önceki faydaları sürdürebilmesidir. Aktif hale getirilen mülkler Hızlıca entegre edilerek GA4 içerisinde de kullanılmaya başlayacaktır.
Google Analytics 360 dışında kalan Universal Analytics kullanıcıları ise sistem tarafından sağlanan adımlar ile GA4 tarafına geçiş yapabilmektedir. Önceki sistemde oluşan mülklerin kazanılabilmesi için entegrasyon şarttır.

Kolay Kullanım
Bir analiz aracının kolay kullanılabilir ve son kullanıcı tarafından anlaşılabilir olması gerekirken Google Analytics GA4 bunu oldukça iyi bir seviyede karşılamaktadır. Gerek reklam veren platform sahipleri gerek ise etkileşim bazlı içerik üreten siteler araçları tek bir merkezden kolayca takip edebilmektedir. Google Analytics GA4 güncellemesi ise Hızlıca Raporlara ulaşma kolaylığı sağlamak mümkündür.

Gizlilik
Google Analytics GA4 tıpkı diğer Analitik araçları gibi sunduğu ve tutuğu veriler, kullanım biçimi, konusunda koruma sağlarken, içerisindeki yapay zeka modelleri sayesinde verilerde yer alan boşlukları yorumlayarak tahmin oranı yüksek raporlar sunabilmektedir. Bu özelliği ile hem gizlilik sağlar hem de ulaşılamayan veya eksik verilerin süreci etkilemesinin önüne geçer.

Tahmine Dayalı Raporlar
Bir uygulama veya web sitesinin sadece elindeki veriler ile ilerlemesi günümüz şartlarında oldukça yanlıştır. GA4 güncellemesi ile e-ticaret dönüşüm oranlarınızı belirlemek oldukça mümkün hale gelir. İçerisinde bulunan gelişmiş makine öğrenimi modelleri ile potansiyel etkileşim-müşteri kayıplarını, dönüşüm oranlarını ve gelir miktarları kolayca hesaplanabilmektedir. Bu sayede yine PROJX tarafından danışmanlığı sağlanan Google Ads ve Google Marketing Platform gibi araçlarla hızlıca entegre şekilde harekete geçilebilmektedir.

BigQuery Dışa Aktarımı
Daha önceleri sadece Google Analytics 360 içerisnde yer alan BigQuery dışa akarımı ücretli olarak sunulmaktaydı. GA4 ile beraber ücretsiz olarak faydalanılabilen bir işlem haline geldi. Google’ın bir alt hizmeti olan BigQuery üzerinde petabyte’larca verinin analizi ölçeklenebilir biçimde yapılmakta. PROJX GA4 güncellemesi yaptırmanız halinde bu hizmete erişebilmek adına kullanabileceğiniz araçlara sahip olabilirsiniz. Özelleştirilmiş analiz, ayrıntılı raporlar oluşturma mümkün hale gelir.

ELİNİZİ ÇABUK TUTUN

micro services

Google Analytics 1 Temmuz 2023 tarihinden sonra kullanılabilir durumda olmayacak. Bu noktada verilerinizi yeni sistem olan GA4’e hızlıca entegre etmeniz gerekmekte. Entegre sonrası yeni sistem ile beraber şu ana kadar aldığınız verileri ve raporları korurken yeni özellikler ile bu verileri de işleme imkanına sahip olacaksınız.

KALAN SÜRE :

 

İnternette ticaret, kurumsal tanıtım veya etkileşim artırımı gibi alanlarda varlık göstermek için Google Analytics GA4 analiz aracı oldukça faydalı bir araç olacaktır. Mevcut sitelerinizin Google Analytics GA4’e yükseltilmesi ve e-ticaret dönüşüm oranlarının GA4 ile yapılabilir olması için PROJX tarafından danışmanlık hizmeti alabilir, hızlıca yeni web düzenine siz de entegre olabilirsiniz.

UZMAN İLE İLETİŞİME GEÇ